Striepersgatse Hofkapel

Hofkapel2324-3.png
 

Even voorstellen

Bart

Bart

Instrument: Snare drum
Drager van: Ridder van Striepersgat
Pas na de derde keer heeft Bart 'ja' gezegd op de vraag of hij wilde fungeren op de snaredrum. Dit kwam eigenlijk omdat de eerste twee berichtjes niet goed werden verzonden. Dat Bart graag de spot drijft met onze protocollen en gebruikelijkheden is geen geheim. Via doorgaans betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat sinds november 2019 een wereld is open gegaan voor hem...

Claudia

Claudia

Instrument: Bariton
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
De powerchick van dé rode loper en speelt haar partij op de bariton dan ook met volle overtuiging. Haar lievelingsdrankje? Een groen ijstheetje. Zodoende blijft ze scherp om alles met oren en ogen vast te leggen en dat De Strieper ook volgende jaar weer vol staat met pikant beeldmateriaal van ons.

Corine

Corine

Instrument: Alt saxofoon
Drager van: Ridder van Striepersgat
Sinds 2019 aangeschoven bij de saxofoonsectie van de SHK. Op (groep)repetities ligt, van alle leden, haar aanwezigheidspercentage het hoogst! Verder is Corine niet verlegen om de voetjes van de vloer te halen na afloop van onze optredens.

Inge

Inge

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
Wat een wilde Amazone is deze meid! Opgegroeid tussen de Hop- en Hofmarjannekes en vanuit daar bij de SHK binnen gehuppeld. Het schijnt dat ze een aanbidder heeft binnen de Hofkapel (hint: bierdrager). Na al die jaren is en blijft ze een bescheiden dame: ze drinkt graag twee drankjes in welgeteld één glas.

Jan - Abactis

Jan - Abactis

Instrument: Sousafoon
Drager van: Officier van Striepersgat
Onze Abactis is bij de Hofkapel begonnen op trombone. Echter houd hij ervan om de zaal op zijn grondvesten te laten trillen, dus heeft hij enkele jaren geleden voor de sousafoon gekozen. Zelf beschrijft hij het instrument liever als 'kernreactor'. Naast secretarieel beheerder van inkomende en uitgaande stukken is Jan een echte levensgenieter, want onze Abactis houdt van lekker eten en een Karmelietje of 2, 3, 4, 5, 8...

John C. - Quaestor

John C. - Quaestor

Instrument: Grote trom
Drager van: Commandeur van Striepersgat
Binnen het Prinselijk Gezelschap bekleedde hij verschillende functies, maar het leek hem nu onderhand wel eens tijd om Rob te verlossen van de zware last om zijn schouders en de grote trom op te poetsen. Hij heeft die vellen zo goed gepoetst dat het wel twee spiegels lijken. Omdat niemand die spiegels vies wil maken, komt John C. dat zelf maar doen. Hij weet tenslotte het best hoe je ze weer Karmeliet-vrij krijgt. Ook zorgt hij er als Quaestor voor dat de centjes blijven rollen binnen de club.

John H. - Hofkapelmeester

John H. - Hofkapelmeester

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
De artistiek eindverantwoordelijke binnen de SHK: onze eigen Hofkapelmeester. Ceremonieel gezien heeft hij de belangrijkste functie, maar tegelijkertijd ook een gevoelig trompetje... Als je de rand aan raakt klapt 'ie dubbel. In het verleden is dat al meerdere malen geprobeerd. De kosten van de reparaties waren vaak hoger dan de dagwaarde van de trompet, maar omdat onze Hofkapelmeester er zo aan gehecht is hebben we het toch maar laten maken.

John T.

John T.

Instrument: Bariton
Drager van:
Voordat John bij de hofkapel kwam, had hij al een tijdje geen instrument meer aangeraakt. Op aanraden van onze hofkapelmeester heeft hij een aantal jaar geleden zijn oude bariton van de zolder gehaald en het stof er van binnen eens goed uitgeblazen. Na enkele jaren hard blazen, bleek er toch meer stof in te zitten dan verwacht. Daarom heeft hij maar een nieuwe gekocht en dat speelt toch een stuk prettiger.

Katja

Katja

Instrument: Alt saxofoon
Drager van: Commandeur van Striepersgat
Katja heeft al snel door dat wij meestal wel willen weten wat er op het einde van een feestje gebeurd. Net als een aantal anderen van ons probeert ze dan het percentage rooie jassen tot aan sluitingstijd op een hoog niveau te houden. Ook maakt ze deel uit van de KledingCommissie.

Kees

Kees

Instrument: Tenor saxofoon
Drager van:

Lex

Lex

Instrument: Trombone
Drager van: Ridder 1e klasse van Striepersgat
Als de (toekomstige) prins van Striepersgat het even niet meer weet, kan hij bij Lex terecht voor een leuze van de dag (of het uur). Bij vrijwel iedere situatie weet hij er wel een uit zijn mouw te schudden. Tijdens de vergaderingen van de MuziekCommissie probeert hij ze graag uit. Naast het rode jasje is Lex ook met regelmaat zingend te vinden in een geel jasje. Wat is het toch een Strieperschatje...

Patricia

Patricia

Instrument: Bekkens
Drager van: Ridder van Striepersgat
Onze eerste 'slagwerkster' in de ruime geschiedenis van de Striepersgatse Hofkapel. Naast bekkenist, is ze ook onze sportmasseur. Muziek maken is namelijk meer dan alleen maar toeteren door een pijpje. Het is fysiek heel erg zwaar werk wat geleverd wordt. Patricia zorgt dan ook dat alles goed los is voordat we de bühne beklimmen.

Rob

Rob

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat - Gouden Tuitknak - Federatie onderscheiding
In 2 etappes gezien ruim 35 jaar lid van dé rode loper van Striepersgat. De tijd om hier zijn volledige CV en bijbehorende onderscheidingen op te noemen, zullen we jullie maar besparen. Eén ding is zeker: Rob loopt krom van de medailles! Hij kan niet zo goed tegen puur bier dus drinkt hij met regelmaat maar een wijntje. Of dit nu zo succesvol is...

Sjors - Praeses

Sjors - Praeses

Instrument: Tenor saxofoon
Drager van: Ridder van Striepersgat
Onze op 11 juli 2021 gekozen Praeses speelt bij ons op de tenor saxofoon. Hij timmert niet alleen met zijn voorzittershamer, maar maakt ook onderdeel uit van de MuziekCommissie. Onze Nederlands Kampioen Blaasmuzikanten van 2018 is (na het officiële gedeelte) ook vaak met zijn rooie jasje op de dansvloer te vinden. Hij waagt dan niet alleen een dansje met onze fans, maar probeert her en der nog wel eens een (muzikaal) dealtje te sluiten...

Stephanie

Stephanie

Instrument: Alt saxofoon
Drager van:

Roy

Roy

Instrument: Drankbriefjes
Drager van: Ons Bierblad
Als voormalige Zware Jongen weet hij als geen ander hoe je met een vol dienblad door een overvolle kroeg moet lopen, zonder ook maar 1 druppel van de bestelling te verliezen. Hij zorgt ervoor dat we niets te kort zullen komen tijdens de carnaval en zorgt ervoor dat het glas altijd minimaal halfvol is (behalve als hij even naar huis moet om de hond uit te laten).


 

Komende gebeurtenissen

9 november 2024

Prinsenbal - Striepersgat


16 november 2024

6X11 Striepersgatse Hofkapel - Theater de Hofnar


bekijk de volledige agenda