Striepersgatse Hofkapel

SHK 1920.png
 

Even voorstellen

Anja

Anja

Instrument: Alt saxofoon
Drager van:
Deze blonde dolly is de Candy Dulfer van het gezelschap. Ze schrijft de evenementen ruimschoots te voren met rooie pen in haar agenda om zeker niets te hoeven missen. Als aspirant bij de SHK fietst ze haar eerste seizoen (2019-2020) door en maakt ze kennis met al onze gebruikelijkheden.

Bart

Bart

Instrument: Snare drum
Drager van:
Deze voormalige Notenkraker heeft pas na de derde keer 'ja' gezegd op de vraag of hij wilde fungeren op de snaredrum. Dit kwam eigenlijk omdat de eerste twee berichtjes niet goed werden verzonden. Via betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat sinds november 2019 voor hem een wereld is open gegaan...

Claudia

Claudia

Instrument: Bariton
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
Claudia is een beetje de powerchick van de rode loper en speelt haar partij op de bariton dan ook met volle overtuiging. Haar lievelingsdrankje? Een groen ijstheetje. Zodoende blijft ze scherp om alles met oren en ogen vast te leggen en dat De Strieper ook volgende jaar weer vol staat met pikant beeldmateriaal van ons.

Corine

Corine

Instrument: Alt saxofoon
Drager van:
Recent aangeschoven bij de saxofoons van de SHK. Op (groep)repetities ligt, van alle leden, haar aanwezigheidspercentage het hoogst! Verder is Corine niet verlegen om de voetjes van de vloer te halen na afloop van onze optredens.

Inge

Inge

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
Onze Abactis, wat een wilde Amazone! Opgegroeid tussen de Hop- en Hofmarjannekes en vanuit daar bij de SHK binnen gestapt. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben, is ze toegetreden tot het Presidium. Ze regelt niet alleen dat alle (nieuws)berichtjes op tijd bij de leden zijn en dat we van allerhande zaken op de hoogte zijn, maar ook met tijd en wijlen voor de inwendige mens. Onze Abactis is én blijft een bescheiden dame: ze drinkt graag twee drankjes in maar één glas.

Jan

Jan

Instrument: Sousafoon
Drager van: Officier van Striepersgat
Onze Quaestor, dus met Jan moet je altijd vriendjes blijven. Bij de hofkapel begonnen op trombone en een tijdje terug doorgestoten naar de sousafoon, maar zelf beschrijft hij het liever als kernreactor. Jan zorgt er al jaren voor dat de centjes blijven rollen. Ook is hij een echte levensgenieter, houdt van lekker eten en een Karmelietje of 2, 3, 4, 5, 8...

John C.

John C.

Instrument: Grote trom
Drager van: Commandeur van Striepersgat
John is geen onbekende van de Striepersgatse carnaval. Van Pieleke van de Raad van Elf en Pliessie tot invaller bij de SHK; hij heeft bijna alles wel gezien. Het leek hem nu onderhand weleens tijd om Rob te verlossen van de zware last die zijn schouders hebben gedragen afgelopen seizoen (2019-2020) en de grote trom op te poetsen. Hij heeft die vellen zo goed gepoetst dat het wel twee speigels lijken. Omdat niemand die spiegels vies wil maken, komt John dat zelf maar doen. Hij weet tenslotte het best hoe je ze weer Karmeliet-vrij krijgt.

John H.

John H.

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat
Familie van John van T. en tevens één van de voormalige Notenkrakers die zeggen dat ze ook allemaal familie van elkaar zijn. Onze Hofkapelmeester heeft een beetje een gevoelig trompetje. Als je de rand aan raakt klapt ie dubbel. Voormalig lid Marc Maas heeft dat enkele jaren terug eens geprobeerd. De kosten van de reperatie waren hoger dan de waarde van de trompet, maar omdat John er aan gehecht is hebben we het toch maar laten maken.

John van T.

John van T.

Instrument: Bariton
Drager van:
Kersverse aanwinst en familie van onze Hofkapelmeester. Hij hoorde dat we nogal krap zaten in het zwaar koper en heeft zijn bariton na 20 jaar maar eens afgestoft. Nu alleen de binnenkant nog...

Katja

Katja

Instrument: Tenor saxofoon
Drager van: Commandeur van Striepersgat
Katja heeft al snel door dat wij meestal wel willen weten wat er op het einde van een feestje gebeurd. Net als een aantal andere van ons probeert ze dan het percentage rode jassen tot aan sluitingstijd op een hoog niveau te houden.

Lex

Lex

Instrument: Trombone
Drager van: Ridder 1e klasse van Striepersgat
Als de (toekomstige) prins van Striepersgat het even niet meer weet, kan hij bij Lex terecht voor een leuze van de dag (of het uur). Bij vrijwel iedere situatie weet hij er wel een uit zijn mouw te schudden. Naast het rode jasje is Lex ook met regelmaat zingend te vinden in een geel jasje. Wat is het toch een Strieperschatje...

Mariska

Mariska

Instrument: Trompet
Drager van: Ridder 1e klasse van Striepersgat
Mariska is onze stagiaire maar doet absoluut niet onder voor de oude(re) garde. Begonnen bij de Striepersgatse Jeugdkapel en nu samen met haar trompet aan het snuffelen bij de SHK. Ze heeft het nog goed naar haar zin ook!

Patricia

Patricia

Instrument: Bekkens
Drager van:
De eerste vrouwelijke 'slagwerkster' in de ruime geschiedenis van de Striepersgatse Hofkapel en het eerste lid die een dubbele functie bekleed. Ze is onze sportmasseur. Muziek maken is namelijk meer dan alleen maar toeteren door een pijpje. Het is fysiek heel erg zwaar werk wat geleverd wordt. Patricia zorgt dan ook dat alles goed los is vooraf we de bühne beklimmen.

Rob

Rob

Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat, Gouden Tuitknak en de Federatie onderscheiding
Onze Praeses (maar dan luistert hij nog niet, pas als het met een Amerikaans accent uitgesproken wordt). Hij probeert zoveel mogelijk te delegeren, maar doet achter de schermen toch nog wel eens wat. Hij kan niet zo goed tegen puur bier dus drinkt hij met regelmaat maar een wijntje. Of dit nu zo succesvol is...

Sjors

Sjors

Instrument: Tenor saxofoon
Drager van: Ridder van Striepersgat
Sjors speelt bij ons op de tenor saxofoon, maar die jongen krijgt écht uit alles met een rietje geluid. Onze Nederlands Kampioen Blaasmuzikanten van 2018 kan musiceren als de beste! Na afloop van het officiële gedeelte is hij vaak op de dansvloer te vinden en maakt tijd voor onze fans. Alleen bestellingen opnemen en dienbladen beheren is nog een puntje van aandacht voor hem...

Roy

Roy

Instrument: Drankbriefjes
Drager van: Ons Bierblad
Als voormalige Zware Jongen weet hij als geen ander hoe je met een vol dienblad door een overvolle kroeg moet lopen, zonder ook maar 1 druppel van de bestelling te verliezen. Hij zorgt ervoor dat we niets te kort zullen komen tijdens de carnaval en zorgt ervoor dat het glas altijd minimaal halfvol is (behalve als hij even naar huis moet om de hond uit te laten).


 

Komende gebeurtenissen

bekijk de volledige agenda