Even voorstellen....

 

Ann-mary

Naam: Anne-Marie
Instrument: Alt-Saxofoon
Drager van: Grootkruis van StriepersgatZuster Anne-Marie is verpleegkundige op een kraamafdeling. Door haar onregelmatige diensten weet ze als geen ander wat nachtdienst is. Erg vervelend voor andere dat ze haar ogen zo goed open kan houden terwijl de rest al naar huis wil. Dit seizoen zal ze echter vaak de chauffeur zijn want na de carnaval mag ze zelf naar de kraamafdeling. Te hopen dat dit niet mét de carnaval gaat worden, anders hebben we geen bierdrager. :-) Het zal nog spannend gaan worden wie volgend seizoen op de kleine moet gaan passen. 


Anne-ada

Naam: Annekee
Instrument: Trompet
Drager van: Commandeur van StriepersgatAfkomstig van dé jeugdkapel van Striepersgat. Als dat geen doorstroming is... Sinds een tijdje studerend in Nijmegen waar ze allerlei nieuwe drankjes heeft leren drinken. Appeltaartje, Vliegend hert, Paarden....oog. Of wat was het ook al weer? Geeft niet, vraag het zelf maar even aan Annekee, ze weet er alles van.


Bari-Ben

Naam: Ben
Instrument: Bariton-Saxofoon
Drager van: Grootkruis van StriepersgatWat wordt het nou? Alt, tenor of bariton? Dit jaar zal het wel alt gaan worden. We zitten immers met een zwangere die misschien wel eens met de carnaval op non-actief zou kunnen staan. Ben denkt dat ie volgend jaar niet meer mee zal doen, maar wij hebben nu al plannen om omscholing voor hem te gaan regelen. Een cursus bierdrager van de LOI.


Gerry-galm

Naam: Gerry
Instrument: Bariton
Drager van: Grootkruis van StriepersgatGerry trotseert wekelijks de barre tocht naar de bewoonde wereld om zich vanuit het perifere Bergeijk onder échte muzikanten te scharen. Sinds afgelopen seizoen heeft hij samen met Harrie een nieuwe toetert gekocht en de oude aan de muur gehangen met een droogstukje er in. Hij heeft nog geprobeerd om het oude instrument te verkopen, maar het droogstukje werd van meer waarde getaxeerd dan de toetert.


Prins-Harry

Naam: Harrie
Instrument: Bariton
Drager van: Grootkruis van StriepersgatHarrie is de Godfather van de kapel. Harrie bespeelt (bijna) elk instrument. Of is het nu: Harrie speelt elk instrument (bijna)? Bij de kapel hanteert hij in ieder geval de bariton. Vorig jaar heeft hij samen met Gerry een nieuwe gekocht omdat een minderjarige strieper de toeter had aangezien voor een stuiterbal. Toen hij van de tafel viel veerde hij wel terug, maar niet meer dan 10cm. Dat hij de gemiddelde leeftijd van de kapel opdrijft zit niemand dwars, behalve Harrie zelf. We houden hem er dan ook bij totdat hij deze nieuwe toeter heeft versleten. Als dat even lang duurt als de vorige, wordt Harrie ruim 100 jaar.


Jan

Naam: Jan
Instrument: Schuiftrombone
Drager van: Ridder van StriepersgatJan is (was) onze invaller. Na heel wat ingeval heeft hij toch maar besloten dat hij af en toe ook een invaller nodig heeft om voor hem in te vallen. Het enige wat hij nog niet weet is dat hij als lid vanaf eind september gewoon elke zondag vroeg uit bad mag. Misschien toch maar vaste invaller dan?


John-Kumpan

Naam: John
Instrument: Trompet
Drager van: Commandeur van StriepersgatFamilie van bovenstaande en tevens één van de Notenkrakers die zeggen dat ze ook allemaal familie van elkaar zijn. John heeft een beetje een gevoelig trompetje. Als je de rand aan raakt klapt ie dubbel. Marc heeft dat een keer geprobeerd. De kosten van de reparatie waren hoger dan de waarde van de trompet maar omdat John er aan gehecht is hebben we het toch maar laten maken.


Katja

Naam: Katja
Instrument: Alt-Saxofoon


Katja heeft na een jaartje proberen toch maar besloten om ook bij ons aan te sluiten. Katja heeft al snel door dat wij meestal wel willen weten wat er op het einde van een feestje gebeurd. Net als een aantal andere van ons probeert ze dan het percentage rode jassen tot aan sluitingstijd op een hoog nivo te houden.


Toon Bas

Naam: Kim
Instrument: Trompet
Drager van: Commandeur van StriepersgatKim komt uit een carnavalsfamilie. Als ze zegt dat ze naar huis gaat kan dat even goed betekenen dat dat alleen is om zich om te kleden en daarna weer verder te feesten. Dat omkleden vindt ze overigens niet meer zo vaak nodig. Uiteindelijk gaat dat toch maar af van de netto drinktijd. Met carnaval is het steeds weer de vraag welke kleur het zal gaan zijn, blauw of groen. Dit jaar maar eens rood?


Maikel-Lite

Naam: Maikel
Instrument: Bastrombone
Drager van: Groot-officier van StriepersgatMaikel, inmiddels man van Anne-Marie. Jammer dat hij niet zo goed is in rekenen. Tenslotte verzin je het zelf niet dat je het hele voorseizoen fris moet gaan drinken omdat je vrouwtje elk moment kan bevallen. Geeft niet Maikel. Samen met Anne-Marie mag je afwisselen om bier te gaan halen. Tevens is Maikel uitvinder van woorden als: afpilzen, affrieten, afjagermeisteren, afkwarantentressen, enz, enz. Afbevallen klinkt trouwens niet.


Marc

Naam: Marc
Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van StriepersgatAbactis van de Striepersgatse Hofkapel. Gelukkig houdt dat niet veel meer in als af en toe een berichtje plaatsen op de website en je gewoon overal mee bemoeien. Tijdens de repetitie veelal bezig om de trombonisten op fouten te betrappen. Dat valt overigens niet mee, want 1 van de drie doet alles goed, een tweede denkt dat hij alles goed doet en de derde zegt nu natuurlijk dat hij het allemaal nog niet weet omdat hij nieuw is. Tsss. Verder houdt Marc in de gaten wie er allemaal afwezig is tijdens optredens en repetities. Iemand moet hem echter nog duidelijk maken dat dit niet geldt voor ná het optreden. Hij meent dat hij altijd tot het laatst moet blijven om de absenties bij te houden.


Maurice DavitsV vd SHK vd SCS

Naam: Maurice
Instrument: Bas
Drager van: Grootkruis van StriepersgatMaurice is altijd wat later op de repetitie. vanwege de puppiecursus, zegt hij. Was dat voordat je dat hondje had ook al niet dan? Verder wil hij altijd minstens drie keer horen welk nummer we gaan maken. Prettig, dan heeft de rest voldoende tijd om het nummer er bij te zoeken. Tijdens zittingsavonden weet hij altijd weer een vervanger te bedenken voor de stinkende gehaktballen. Afgelopen jaar waren het kippenvleugeltjes. Dit jaar zijn de kikkerbillen aan de beurt.


Nanja ken ut

Naam: Nanja
Instrument: Alt-Saxofoon
Drager van: Ridder 1 van StriepersgatOpgeleid door een van de beste hofkapellen van Striepersgat en omgeving. Was al zo vaak bij de Striepersgatse Hofkapel te vinden dat ze eigenlijk niet nieuw lijkt. Nu doet ze verwoede pogingen om ook bij ons haar sax recht te blazen.


Rene lust-r-twee

Naam: René
Instrument: Cornet
Drager van: Commandeur van StriepersgatRené is zorgzaam aangelegd. Hij zorgt ervoor dat de kroeg waar hij de avond doorbrengt na afloop zorgvuldig wordt afgesloten. Dit is tenminste de reden die hij er voor aandraagt dat hij altijd als laatste naar huis is (al dan niet via friettent of afeier-adres). Tegen het einde van het jaar verricht hij veel zwart werk. Wat dit precies is wordt nog onderzocht, maar zwarte mascara op de zondagochtend blijft verdacht.


LabraRob

Naam: Rob
Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van Striepersgat & Federatie onderscheidingRob onze Quaestor. Hij doet zijn best om elk jaar positief te blijven. De rest van de club probeert elk jaar opnieuw juist het omgekeerde. Sinds dat hij zelf aan de wijn is begonnen wordt zijn missie wel wat ingewikkelder. Misschien komt dat omdat je niet moet proberen evenveel wijn te drinken als dat wij bier drinken. Ps. Heb je de bar al gereserveerd bij de Senaat?


Diri Ronald

Naam: Ronald
Instrument: Trompet
Drager van: Grootkruis van StriepersgatKapelmeester van de Striepersgatse Hofkapel. Hij probeert het zooitje ongeregeld op het zelfde moment te laten beginnen met hetzelfde nummer. Sinds vorig jaar is Ronald verhuisd naar Brouwersgat. Niet omdat hij daar liever woont dan in Striepersgat, maar omdat hij nu lopend naar de repetitie kan. Ronald staat vooral bekend van zijn broodje haring. Jammer dat hij dat twee dagen later op eet dan hij het heeft gekocht.


Vincent

Naam: Vincent
Instrument: Snare drums
Drager van: Officier van StriepersgatMet Doe maar net alsof  winnaar van de Clash of the Coverbands. Sinds kort ook te vinden in Hogeloon bij St. Joris. Bij de hofkapel is het de helft van onze slagwerksectie. Op de repetitie, als William een keertje moet werken, is hij zelf de voltalige slagwerksectie. Samen met William de motor van de hofkapel. Goed geolied, we hebben hem nog nooit horen af slaan. Wel vreemd dat hij Hoegaarde drink. Zou dat standaard zijn bij slagwerkers.


William schuift

Naam: William D
Instrument: Trombone
Drager van: Grootkruis van Striepersgat & zilveren bolknakWilliam is onze Praeses. Binnen de kapel is hij lid van de militante afscheidingsbeweging de Trombonesexy, waar de laatste tijd bijzonder weinig van wordt vernomen. In seizoen 2012-2013 eerste prins van Striepersgat uit de vereniging. Als praeses druk met delegeren. Tijdens optredens weet hij telkens weer een chaufeur te regelen. Hij heeft nl een hekel aan de laatste bus. Niet omdat het de laatste is maar omdat die zo vroeg gaat.  Sinds begin 2012 wordt hij ook vaak gezien in wit pak en witte pruik. Hiermee vertolkt hij op onnavolgbare manier Schlager Willie.


William broken fingers

Naam: William V
Instrument: Base drums & symbals
Drager van: Grootkruis van StriepersgatWilliam is het tweede lid met een zwangere vrouw. Hij heeft het echter iets beter gepland. Als het seizoen is begonnen is het kind waarschijnlijk al geboren. Met carnaval is hij degene die vaak de vocale omlijsting verzorgt. Op reis dirigeert hij in de bus vaak de danshennen, die dan luidkeels liedjes over rozen en mayonaise zingen. Wanneer hij voorop een vol café binnendringt, is hij een soort van ijsbreker om door de menigte heen te komen. Wanneer je niet van zijn trom afblijft kan hij echter ook optreden als vingerbreker. Geen flauwekul, abstineren!
Wij zijn die kapel die het liedje van Guus Meeuwis hebben mogen opluisteren met een optreden in de videoclip.
Daar zijn we trots op!!!!

 Share |